A legionella pneumophilia baktérium a kényelmünket szolgáló hűtő és fűtő rendszerekben (klíma berendezések kondenzvize, használati melegvíz tartályok, bojlerek, pezsgőfürdők) gyakran előfordul, mivel kedveli a meleg környezetet. Jelenléte önmagában nem jelent veszélyt, de ha elszaporodik, akkor komoly megbetegedést okozhat.

A modern fűtő berendezések és az energiatakarékosság is arra ösztönöz bennünket, hogy melegvizes rendszereinkben alacsonyabb hőmérsékletet tartsunk. Ezzel a legionella baktérium számára ideális élőhelyet biztosítunk és a zuhanyzóban, vagy a pezsgőfürdőben keletkező vízpermet (aeroszol) belélegzése komoly tüdőgyulladást okozhat. Az Idősek és a legyengült immunrendszerű betegek számára a fertőzés nagyon veszélyes.

A fertőzés megelőzhető rendszeres fertőtlenítéssel. A Sanosil Super 25Ag fertőtlenítőszer alacsony koncentrációban is elpusztítja a legionella baktériumokat, és szétroncsolja a biofilmet.

A biofilm szemmel látható, nyálkás tapintású baktériumtelepet jelent, amiben a baktériumok védelmet találhatnak más fertőtlenítőszerekkel szemben, amelyek nem képesek a baktériumtelep belsejében élő kórokozók elpusztítására. Ha a biofilmet nem távolítjuk el, akkor a kezelt vízrendszer gyorsan újra fertőződik.

Sanosil Super 25Ag terméktájékoztató ITT.